Viisi savutonta vuorokautta

Savutonta elämää olisi takana viisi vuorokautta. En oikeen vieläkään tiedä, onko vieroitusoireet näin mahdottoman rajut, vai tuliko flunssa vaan noin sopivaan aikaan. Toki on mahdollista, että tupakoinnin lopetus sekoitti elimistön toimintaa sen verran, että flunssalla oli helpompi iskeä, kun vastustuskyky on alhaalla.

 

Kielto

 

Nyt lievää kuumetta takana kaksi vuorokautta, nenä vuotaa vieläkin ja yskä on aika kovaa. Nikotiini pitäisi olla poistunut elimistöstä, joten pian pitäisi fyysisten vieroitusoireiden helpottaa.

Tänään aamulla ihmettelin, että miksi tekee näin mahdottomasti mieli tupakkaa, enemmän kuin muina aamuina. No sille löytyi selvä syy, kun katsoi champix lääkepakettia, unohdin ottaa illalla tabletin. Unohdettua tablettia ei saa ottaa aamulla aamutabletin kanssa, vaan jatketaan normaalisti, vaikka se yksi jäikin väliin. Champix lääkkeestä tulee todella huono olo, jos sen ottaa aamulla tyhjään vatsaan ja epäilen, että sama sekava olo olisi tullut myös ottamalla sen unohtuneen tabletin, normaalin lisäksi.

Nyt jo ollaan kuitenkin voiton puolella, eikä tupakointiin ole sellaista järjetöntä tarvetta, kun yleensä, mielihän tupakkaa tekee, mutta ei anneta sille mieliteolle periksi. Välillä aina unohtuu koko lopetus ja välillä itseäkin naurattaa, kun ulos mennessä kaivelee taskuja ajatuksissaan ja melkein käätyy takaisin, tupakat jäi, mutta sitten taas huomaa, että pitääkin jäädä.

Monesti myös kotoa johonkin lähtiessä alkaa jo kotona miettimään vanhasta muistista, että neljä asiaa pitää olla mukana, lompakko, puhelin, avaimet ja tupakat. Nyt aina lähtiessä koko ajan tuntuu siltä, että jotakin on unohtunut. Vaikka tiedostaakin sen, että listasta pitääkin puuttua tupakat, niin silti tuntuu, että jotakin on unohtunut.

Muutamalla edellisellä lopetus kerralla olen pureskellut purkkaa, vähän kun tupakan korvikkeena. Nyt en meinaa sitä purkan jauhamista aloittaa, koska se purkan järsiminen alkoi olemaan niin kovaa, että se purkka piti olla melkein koko ajan suussa, vaikka purkka olikin ihan normi jenkkiä, eikä mitään nikotiinipurkkaa. 

Kategoria(t): Tupakoinnin lopetus, Tupakointi, Vieroitusoireet | Avainsanat: , , , , , , | Kommentoi

Tupakoinnin lopetus ja oireet

 

Nyt tupakatonta elämää on takana kolme vuorokautta ja aikamoisia oireita.

Champpix lääkekuuri sivuoireena unia näkee ihan mahdottomasti ja ne muistaa aamulla aivan selkeinä, välillä pitää miettiä, että tapahtuiko eilen niin, vai oliko se unta.

Nikotiinin vieroitusoireena hikoaa todella herkästi ja on vähän väliä todella kuuma, vaikka se ei lämpötilan mukaan olekkaan mahdollista. Pääkipu on koko ajan läsnä, välillä kovempana ja välillä sellaisena tasaisena jomotuksena.

Flunssa ilmeisesti iski heti lopettamisen jälkeen, tuskin nämä oireet pelkästä tupakoinnin lopettamisesta johtuu. Tunnissa saa käydä niistämässä noin 30 kertaa ja räkää tulee uskomattoman paljon. Poski ja otsaontelot ovat turvoksissa ja arat/kipeät.

Being ill

Pahoin pelkään, että ensiyönä palellaan, eli kuume nousee. Ei se ihme, kun kaikenlaisia kesäflunssiakin on liikkellä, kun ei oikein kunnon kesää tunnu olevan ollenkaan ja vettä sataa melkein joka päivä.

No johtui nuo oireet mistä tahansa edellämainituista, niin se on varmaa, että joka päivä on edellistä parempi. 

Tuo tupakointi vaikein lopetettava, kun sen saa kunnolla ajan kanssa lopetettua, niin muut asiat ovat jo melkein läpihuutojuttuja. Ruokavaljon muuttamisessa laadukkaaksi / terveellisemmäksi on aika iso opettelu, mutta ei niin vaikea korjata, kuin tuon tupakoinnin lopetus.

Kategoria(t): Tupakoinnin lopetus, Tupakointi, Vieroitusoireet | Avainsanat: , , , , | Kommentoi

Rahansäästöä

 

Tupakointi ei mitään halpaa hupia ole, tupakkamies ei paljon laskeskele tupakkaa ostaessa, mitä se maksaa, mutta se kyllä maksaa aika paljon, kun oikeen laskee.

 

58.66 € Viikossa

254.89 € Kuukaudessa

3058.70 € vuodessa

 

Tupakkaa kului ennen noin 25 savuketta päivässä.

 

 

 

Kategoria(t): Tupakoinnin lopetus, Tupakointi, Vieroitusoireet | Kommentoi

Ilman tupakkaa kaksi vuorokautta

 

Tuo krapula oli oikeen toimiva tupakoinnin lopettamiseen, perjantai illalla piti kiskoa viinaa, vaikka ei maistunutkaan, eipä ole ennen tarvinnut viinaa juoda puoliväkisin, vaikka ei yhtään maistu.

Katki

Ensimmäinen päivä ilman tupakkaa meni yllättävän helposti, oikeastaan hirveästi ei edes tehnyt mieli tupakkaa. Toinen päivä on ollut paljon tuskaisempi, tupakkaa on tehnyt mieli, melkein koko ajan. Edellisyönä niikotiinin haihtuminen elimistöstä tuli selvästi ilmi, uni oli todella pinnallista ja painajaisia, melkein koko yö. 

Toivottavasti seuraavana yönä saa unta edes vähän, kello soi poikkeuksellisesti 2.30, töissä pitäisi olla jo kello 4.00, mikä on 1,5 tuntia normaalia ennemmin. 

Nikotiinin pitäisi olla poistunut elimistöstä 2-3 vuorokauden kohdalla, niin kovimpien vieroitusoireidenkin pitäisi helpottaa. Tapa on vielä pitkään tallessa ja totuttu tapakin on aika vahva koukuttaja. 

Sitten kun tupakoinnin lopetuksesta on useampi viikko, niin vasta sitten aletaan kiinnittää huomiota muihin asioihin. Tupakoinnin lopettaminen on jo pelkästään niin vaikea asia, että siihen samaan ei laiteta painonpudotusta tai mitään muutakaan rasitetta.

Kuten tuolla aluksi totesinkin, niin mennään pienillä askeleilla kerrallaan, muuten siinä käy niin, että mikään ei onnistu, jos yrittää liikaa kerralla. Esim: painon pudotus on helppoa sitten vähän myöhemmin, sehän on pelkkää matikkaa, syöt vähemmän, kun kulutat.

Kategoria(t): Krapula, Tupakoinnin lopetus, Tupakointi, Vieroitusoireet | Avainsanat: , , | Kommentoi

Krapulahakuista juomista

Moni on varmaan kuullut humalahakuisesta juomisesta, mutta moniko on kuullut krapulahakuisesta juomisesta?

Tupakoinnin lopetus ei ole vieläkään onnistunut, champix kuurista riippumatta tupakkaa tekee mieli todella paljon, jopa niin paljon, että yksi tupakka per tupakkatauko ei riitä, vaan pitää polttaa kaksi.

Tiistaina oli tarkoitus lopettaa tupakointi, edellisenä iltana kello 22.00 viimeinen tupakki ja pian sen jälkeen nukkumaan. seuraavana aamuna sinnittely ilman tupakkaa sujui jotenkin ja sinnittelin sinne klo 13.00 asti, kunnes tuli töihinlähdön ajankohta, pitkästä aikaa heitin nahkatakin päälle ja kädet taskuun. Ensimmäisenä, että mitäs täällä onkaan taskussa, avaamaton vihreä LM tupakka-aski.

Sillä hetkellä tuntui siltä, että yrittääkö yläkerran kaverikin saada minua polttamaan? No siitäpä se taas jatkui.

Krapulahakuisesta juomisesta, tänään ajattelin, että kun ikinä kunnon krapulassa ei tee mieli tupakkaa, niin aloitetaampas sillä, eli tänään kunnon känni ja huomenna kunnon krapula, olisiko aamulla niin, että tupakka ei maistu ja siitä helpompi jatkaa ilman tupakkaa.

Tähän terveydentekoon varattuna 6 lonkeroa, 12 olutta ja pullo leijonaa, eikö kuulostakin terveelliseltä? No joo, mutta jos tällä saa sen alkuvauhdin, niin se kannattaa. Eipä ole ikinä tullut näin juotua, ei edes maistuisi tällä hetkellä, mutta eiköhän se siitä ala maistumaan, kun vauhtiin pääsee.

Tupakoinnin lopetus on niin vaikea asia itselle, että sen eteen tekee välillä epätoivoisiakin asoita, jotka tuntuvat itsestäkin hölmöiltä, ei vaan sinusta.

Iii

 

No kokeillaan, huomenna kerrotaan lisää…

Kategoria(t): Krapula, Tupakoinnin lopetus, Tupakointi, Vieroitusoireet | Avainsanat: , , , | Kommentoi

Oluen litkinnästä

 

Keskiolut pullo sisältää noin 123 kilokaloria. Laatikko olutta, eli 24 pikkutölkkiä olutta on kaloreina 3168kcal. Kun yksi kilo läskiä on 7000kcal, tarkoittaa se sitä, että jos syöt saman verran, kun kulutat, niin paino nousee puolikiloa viikossa, jos laatikollisen tissuttelee viikossa.

Jos jatketaan laskutoimituksia sen mukaan, että olutta menisi noin laatikko viikossa, niin se on joka kuukausi 2kg lisää painoa. Vuodessa se tekeekin jo 24kg lisää painoa. Tämä 24kg painonnousu vuodessa pelkästään oluesta. Jos taas olutta juo laatikon viikossa, eikä paino nouse, silloin pitää syödä aika paljon vähemmän, mitä kuluttaa.

Kasvihuone

 

Näin kun asian laskee, niin huomaa, kuinka paljon kaloria oikein tuleekaan, pelkästä oluesta, siihen jos vielä lisää krapulassa mätetyt pizzat, kebabit ym mässyt, niin kalorimäärä helposti vielä tuplaantuu.

Nyt olisi ensimmäinen viikko takana, ilman olutta tai muutakaan alkoholia, ei tuohon alkoholiin mitään riippuvuus-suhdetta ole, mutta on se vain mukava välillä illalla juoda muutama olut, eikä nousuhumala yleensäkkään pahalta tunnu.

Miksikään raittiusmieheksi en aijo ruveta, mutta tuota jatkuvaa tissuttelua voisi vähän hillitä. Maistuu se olutkin paljon paremmalta, kun sitä vähän harvemmin maistelee.

Samoin tuon grilliruuan ym kanssa, mitä harvemmin sitä syö, sitä paremmalle se maistuu.

Kategoria(t): Laihdutus, Olut | Avainsanat: , , , | Kommentoi

Ruokavaljon siistimistä

 

Ruokavaljoa on tässä pikkuhiljaa alettu siistimään. Mutta noihin ”laihdutustuotteisiin” en lähde ollenkaan, ”laihdutustuotteilla” tarkoitan vähärasvaista jugurttia, juustoa, ym mitä nykyään kaupataan terveystuotteina. Kyllä ruuassa pitää olla sen luonnollinen rasva, esim rasvainen jugurtti vie nälän paljon pitemmäksi aikaa, verrattuna näihin rasvaa 0,1% jugurtteihin. Nämä luonnolliset rasvat ruuassa tuovat kylläisyyden tunteen paljon pienemmällä annoskoolla.

Itsellä ainoa ongelma tuon painon kanssa onkin nuo annoskoot, välipalaksi, kun ottaa voileipää, niin pitäisi opetella tekemään yhden leivän, tai kovaan nälkään kaksi. Yleensä vanhasta tottumuksesta tulee tehtyä reissumiestä kolme siivua, päälle kinkkua, juustoa ja kurkkua.

Samoin työviikolla tulee syötyä 1-2 kertaa päivässä, koska ei muka kerkeä useammin, näillä ruokailuilla meneekin sitten ruokaa aivan mahdottomia määriä. Työpaikkaruokalassakin jos käy syömässä, niin normiannos on helposti:

 • 4-5 perunaa
 • 2 pihviä(tai mitä onkin päivän ruokana)
 • Kastiketta
 • Salaattia
 • 3 leipää
 • 3 lasia maitoa

 

Tuosta tuleekin helposti sellainen 1500-2000 kilokaloria yhdellä aterialla. Tuon kun syö töissä, niin kylläpä sen jälkeen väsyttääkin, on se niin mahdoton määrä kerralla. Ruuan hinta on sama, otti ruokaa vähän tai paljon, senkin takia osaksi ruokaa tulee hamstrattua, tyyliin menee raha hukkaan, jos syö vaan vähän. Tästäkin tyylistä pitäisi päästä eroon ja lopettaa tuon mega-annoksen syöminen.

Mielestäni, vaikka siistitään ruokavaljoa ja yritetään syödä puhtaampaa ja vähemmän prosseoitua ruokaa, niin ei kuitenkaan järsitä pelkkää selleriä. Kyllä ruuan pitää silti maistua hyvältä, vaikka vähän painoa pitäisikin pudottaa. Sillähän ei ole panonpudotuksen kannalta yhtään väliä, mitä syödään. Toki mitä enemmän ruuassa on kaloria, niin ruuan määrää ja annoskokoa pitää pienentää sen mukaan.

Tortillassa on aika lähelle kaikki ainesosat ruokaympyrästä ja ruoka on vähän käsiteltyä ja siinä on 2/3 kasviksia. Melkein ainoita ruokia, missä kasvikset menevät hyvin tuolla seassa, eikä niitä tarvitse erikseen syödä.

Kasvihuone

 Tortillassa täytteenä:

 • Jauhelihaa
 • Juustoraastetta
 • Tomaattia
 • Kurkkua
 • Paprikaa
 • Chilikastiketta
 • Sipulia

Toiseksi hyväksi välipalaksi tai ateriakorvikkeeksi on löytynyt tälläinen yhdistelmä.

Kasvihuone 2

Lautaselle pilkkoo banaanin, sekaan mysliä ja päälle lidin kermajugurttia, voin väittää että maistuu aika monelle muullekkin, kuka maistaa.

Kommentteihin otetaan vastaan samantapaisia ruokavihjeitä, koska usein kaupassa jää miettimään, että mitähän ruokaa ostaisi, monesti se sitten jääkin pelkästään voileipävärkkiin tai perunat ja jotakin niiden kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

Kategoria(t): Laihdutus, Puhdasruoka, Ruoka, Ruokavaljo | Avainsanat: , , , , | Kommentoi