Taustatiedot

Heips!

Olen 42 vuotias mies, joka on herännyt siihen todellisuuteen, että viimeistään tässä iässä pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja muuttaa elämä terveellisempään suuntaan. Lähtötilanne on:

Paino 88kg.

Pituus 173cm.

Tupakkaa aski päivässä.

Olutta laatikko viikossa.(Viikonloppuisin tissuteltuna)

Ruokailut on ihan mitä sattuu, välillä huomaa vasta iltapäivällä klo 16, että ei ole syönyt vielä mitään, ainoa mitä suuhun on mennyt on pari isoa mukia kahvia tupakka. Sitten taas välillä tulee syötyä grilliruokaa ym todella reilusti.

Tarkoituksena olisi aloittaa sillä, että ensin tuo oluen juominen reilusti vähemmäksi. Tupakoinnin lopettamiseen on champpix lääkekuuri odottamassa, sen avulla lopettaminen on helpompaa, tai yleensä edes mahdollista.

Samalla olisi tarkoitus siistiä ruokavaljoa, mahdollisimman vähän käsitellyksi. Suosia ruokavaljossa hedelmiä, vihanneksia, kananmunia mahdollisimman puhdasta ruokaa ja jättää nuo herkut vähemmälle, samoin limpsa pitäisi vaihtaa raikkaaseen veteen.

Normaali työpäivä:

Kahvitauko(Pari makkaraa ja lihapiirakka)

Ruokatauko(Tupakka)

Kahvitauko(ruisleipä ja kahvi)

Illalla voikkuleipää, ehkä leffa ja popcornipussi

Tällä muutoksella ollaan hakemassa terveempää ja hyvinvoivampaa olememusta, lisää jaksamista töissä ja vapaa-aikana. Ehkä jopa lisää elinvuosia, aika näyttää. Mennään sillä tyylillä, että mikään ei ole kokonaan kiellettyä, mutta niin että ruokavaliokin olisi 90% kunnossa, niin tuon 10% edestä saa sitten ottaa vähän vapaammin.

Jos teet itsellesi tavoitteet, niin että ei ikinä enää makkaraa, ei ikinä enää popcornia leffan kanssa, niin se kaatuu heti ensimetreille, koska jo pelkkä ajatus, ei ikinä enää on sellainen, että se vaikeuttaa luopumista.