Yöunista

Yöunet, riittävät sellaiset on myös aihe, mihin tulen kiinnittämään huomiota, unen tarve minulla on aika tarkaan 9 tuntia, hyvää keskeytymätöntä unta. Vuorotyöläisenä tuohon pitää panostaa välillä ihan tosissaan, koska kaikki asiat sujuvat huomattavasti paremmin, kun takana on hyvät yöunet.

Ennemmin aina tuli tingittyä yöunista, kun oli tekemättömiä töitä jonossa, niin työmaalla kun kotonakin. Yritin saada lisää aikaa ottamalla sen muutaman ylimääräisen tunnin nukkumisesta, kyllin pitkään siinä menikin, ennen kun huomasin sen oikein kunnolla, että kun parina yönä nukut 5-6 tuntia, niin valveilla-olo aikaa jää kyllä enemmän, mutta se on aivan turhaa, koska väsyneenä saa vain huonommin asioita aikaiseksi tehdä. Nykyään varsinkin aamutuurissa pitää vaan mennä nukkumaan, kun kello näyttää siltä, että kerkeää nukkumaan sen yhdeksän tuntia.

Nämä nukkumaanmeno ajat tuntuu välillä itsestäkin naurettavilta, aikuinen mies nukkumaan kello 19.00, mutta jos kello soi aamulla 4.00, niin ei se enää tunnukkaan niin ihmeelliseltä, varsinkin kun laskee, montako tuntia siinä jää aikaa nukkua.

 

Man Sleeping

 

Töissä olen monesti huomannut monesta työkaverista, että he ovat aamuviikolla todella väsyneitä, naamasta voisi epäillä, että onkohan selvinpäin, mutta väsymys näkyy kyllä naamasta.

Suurin osa on sitä mieltä, että en minä ainakaan mene nukkumaan lasten nukumaanmenoaikoina, vaikka kello soikin neljän maissa. Aamuviikolla töllötetään telkkaria puoleenyöhön saakka, sillä seurauksella, että yöunet jäävät 3-4 tuntiin joka yö.

Kyllä sen sitten muutamasta kaverista näkeekin, että ollaan loppuviikosta todella väsyksissä, suorastaan koomassa, keskustellessakin ei tunnu tajuavan mitään, mistä puhutaan, lasittunut katse naamalla.

Itse en enää noista yöunista tingi, jos ei ole jotakin aivan pakottavaa syytä. Hyvinnukutun yön ja työpäivän jälkeen viisituntia pirteää vapaa-aikaa on paljon enemmän, kuin 10 tuntia aivan koomassa mahdottoman väsymyksen takia.

Itsellä ainakin univaje saa kaikki asiat olemaan huonommin, kun mitä ne todellisuudessa onkaan ja koko ajan on sellainen olo, vähän niinkuin kipeäksi olisi tulossa.

Toinen asia, mihin hyvät yöunet vaikuttavat, on syöminen, minulla ainakin, väsyneenä tekee mieli mättää kaikkea rasvaista, pizzaa, hampurilaista ym. Yrittää korvata puutteellista unta kaloreilla, sitten kun olet vetäissyt sen pizzan, niin sitten vasta väsyttääkin, kun verensokerikin pomppasi ylös ja ruuansulatus ottaa lopunkin energian itselleen.

Kategoria(t): Nukkuminen, Virkeys, Yöunet Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s