Ruokavaljon siistimistä

 

Ruokavaljoa on tässä pikkuhiljaa alettu siistimään. Mutta noihin ”laihdutustuotteisiin” en lähde ollenkaan, ”laihdutustuotteilla” tarkoitan vähärasvaista jugurttia, juustoa, ym mitä nykyään kaupataan terveystuotteina. Kyllä ruuassa pitää olla sen luonnollinen rasva, esim rasvainen jugurtti vie nälän paljon pitemmäksi aikaa, verrattuna näihin rasvaa 0,1% jugurtteihin. Nämä luonnolliset rasvat ruuassa tuovat kylläisyyden tunteen paljon pienemmällä annoskoolla.

Itsellä ainoa ongelma tuon painon kanssa onkin nuo annoskoot, välipalaksi, kun ottaa voileipää, niin pitäisi opetella tekemään yhden leivän, tai kovaan nälkään kaksi. Yleensä vanhasta tottumuksesta tulee tehtyä reissumiestä kolme siivua, päälle kinkkua, juustoa ja kurkkua.

Samoin työviikolla tulee syötyä 1-2 kertaa päivässä, koska ei muka kerkeä useammin, näillä ruokailuilla meneekin sitten ruokaa aivan mahdottomia määriä. Työpaikkaruokalassakin jos käy syömässä, niin normiannos on helposti:

 • 4-5 perunaa
 • 2 pihviä(tai mitä onkin päivän ruokana)
 • Kastiketta
 • Salaattia
 • 3 leipää
 • 3 lasia maitoa

 

Tuosta tuleekin helposti sellainen 1500-2000 kilokaloria yhdellä aterialla. Tuon kun syö töissä, niin kylläpä sen jälkeen väsyttääkin, on se niin mahdoton määrä kerralla. Ruuan hinta on sama, otti ruokaa vähän tai paljon, senkin takia osaksi ruokaa tulee hamstrattua, tyyliin menee raha hukkaan, jos syö vaan vähän. Tästäkin tyylistä pitäisi päästä eroon ja lopettaa tuon mega-annoksen syöminen.

Mielestäni, vaikka siistitään ruokavaljoa ja yritetään syödä puhtaampaa ja vähemmän prosseoitua ruokaa, niin ei kuitenkaan järsitä pelkkää selleriä. Kyllä ruuan pitää silti maistua hyvältä, vaikka vähän painoa pitäisikin pudottaa. Sillähän ei ole panonpudotuksen kannalta yhtään väliä, mitä syödään. Toki mitä enemmän ruuassa on kaloria, niin ruuan määrää ja annoskokoa pitää pienentää sen mukaan.

Tortillassa on aika lähelle kaikki ainesosat ruokaympyrästä ja ruoka on vähän käsiteltyä ja siinä on 2/3 kasviksia. Melkein ainoita ruokia, missä kasvikset menevät hyvin tuolla seassa, eikä niitä tarvitse erikseen syödä.

Kasvihuone

 Tortillassa täytteenä:

 • Jauhelihaa
 • Juustoraastetta
 • Tomaattia
 • Kurkkua
 • Paprikaa
 • Chilikastiketta
 • Sipulia

Toiseksi hyväksi välipalaksi tai ateriakorvikkeeksi on löytynyt tälläinen yhdistelmä.

Kasvihuone 2

Lautaselle pilkkoo banaanin, sekaan mysliä ja päälle lidin kermajugurttia, voin väittää että maistuu aika monelle muullekkin, kuka maistaa.

Kommentteihin otetaan vastaan samantapaisia ruokavihjeitä, koska usein kaupassa jää miettimään, että mitähän ruokaa ostaisi, monesti se sitten jääkin pelkästään voileipävärkkiin tai perunat ja jotakin niiden kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

Kategoria(t): Laihdutus, Puhdasruoka, Ruoka, Ruokavaljo Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s